A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 2 evőkanál margarin
- 1 csipet só
- 2 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 2 evőkanál cukor
- 3 tojássárgája
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
A túrótöltelékhez:
- 40 dkg túró
- 3 tojásfehérje
- 1 evőkanál citromlé
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
- fahéj
- tejszínhab
Meglangyosítunk 1 dl tejet, és 1 evőkanál cukorral és a fél csomag élesztővel egy pohárban elkeverjük, meleg helyen megkelesztjük. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi tejet, majd jól kikeverjük. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a túrót elkeverjük a hozzávalókkal és a keményre vert tojásfehérjével. A megkelt tésztát lisztezett, olajozott tepsibe tesszük, megszórjuk zsemlemorzsával, majd rásimítjuk a túrót és a tetejére a fahéjat négyzetes alakban rászórjuk. Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30 perc alatt készre sütjük. Kihűlt tésztát tejszínhabbal díszítjük.
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.