A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 40 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- pici sütőpor
- 6 dkg kakaópor
- 3 dl tej
- 20 dkg vaj
A tálaláshoz:
- porcukor
- lekvár
Vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadunk egy tojást. Tovább keverjük 1 percig, a második tojást is hozzáadjuk, ezzel is további egy percig keverjük a vajat, majd beleöntjük a tejet + a kakaót és a végén a lisztet. Jól elkeverjük az egészet, és kivajazott, lisztezett tepsibe töltjük, majd 180°C-os, előmelegített sütőben megsütjük.
Gyorsan megsül, mert vékony. Kb. 20-25 perc kell neki. Porcukorral megszórva, illetve lekvárral (pl. eper-, vagy baracklekvár) megkenve tálaljuk, de lekvár nélkül is nagyon finom. Jó étvágyat!
Dionisio Hajnalka receptje.