Piskóta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
Fehér tészta:
- 10 tojásfehérje
- 30 dkg porcukor
- 10 dkg apróra vágott étcsokoládé
- 10 dkg apróra vágott zselés cukor
- 10 dkg apróra vágott dió vagy mazsola
- 20 dkg liszt
Krém:
- 5 dl tej
- 6 evőkanál liszt
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
A piskóta hozzávalóit a szokásos módon összekeverjük és megsütjük. A fehér tésztához a tojásfehérjéből és a porcukorból kemény habot verünk. Hozzáadjuk a csokit, zselés cukrot és a diót vagy mazsolát. Ugyanakkora tepsiben sütjük, mint a piskótát. A krémhez a tejből és a lisztből sűrű pépet főzünk, kihűlésig keverjük. A porcukrot és a margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom levét és héját. Ha a főzött krém kihűlt, a két krémet összekeverjük. A piskótát ketté vágjuk, az egyik lapot megkenjük a krémmel, rátesszük a fehér tésztát, azt is megkenjük a krémmel, majd rátesszük a piskóta másik felét. Tetejére csokimázat kenünk.
Nagyon kiadós. Én hosszában három részre szoktam vágni és úgy szeletelem.
Violett receptje.