A tésztához:
- 12 tojás
- 24 dkg liszt
- 24 dkg cukor
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a lisztet. Gáztepsiben 5 lapot sütünk belőle.
A krémhez:
- 5 dl tejszín
- 40 dkg cukor
- 3 × 25 dkg margarin
- 12,5 dkg kakaópor
A tejszínt a cukorral felforraljuk, beletesszük a kakaóport, majd 2 kocka margarint. Felolvasztjuk, hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor teljesen kihűlt, akkor gépi habverővel kihabosítjuk a 3. kocka margarint, belekeverjük a krémet, melyből habos állagú csokis masszát kapunk.
A lapokat 3 részre vágjuk, így kapunk 12 db téglalap alakú lapot (egy lapot félreteszünk, az lesz az alja a két rúd süteménynek, amit kettévágunk és megkenjük a krémmel). A többi lapot kétfelé osztjuk (6-6 lap) és megtöltjük a krémmel, vagyis két db megtöltött rudat kapunk. Az egyik rudat hosszában átlósan kettévágjuk, majd megfordítva egymásra tesszük úgy, hogy egy háromszög alakú rudat kapjunk. A másikat is ugyanígy összeállítjuk, majd ráhelyezzük őket a már megkent, előzőleg félretett 2 lapra. Kívülről is bevonjuk krémmel, majd tetszés szerint díszítjük.
Molnár Andrea receptje.