- 4 tojássárgája
- 1 evőkanál + 50 g porcukor
- 6 dl tejszín
- 15 ml whisky
- gyömbérbor a tálaláshoz
Verjük fel a tojások sárgáját az 1 evőkanál porcukorral egészen addig, amíg könnyű és fehér lesz. Öntsük a tejszínt egy nyeles edénybe a whiskyvel és az 50 g porcukorral együtt, és melegítsük forráspontig, de vigyázzunk, hogy ne forrjon fel! Vegyük le a tűzről. Lassan csorgassuk bele a tojássárgáját úgy, hogy közben kézi habverővel verjük, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük egészen addig, amíg besűrűsödik. Töltsük tálalópoharakba, mindegyiket fedjük le légmentesen folpackkal, és egy éjszakán át hagyjuk hideg helyen pihenni. Közvetlenül tálalás előtt csorgassunk rá gyömbérbort.
Eredeti skót recept a Scottish Kitchen című könyvből.