A tésztához:
- 4 tojássárgája
- 30 dkg cukor
- 10 kanál víz
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg darált dió
Töltelékhez:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- kicsi rum (mindezek helyett besamelt szoktam, de a dió kell)
- és a felvert hab
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a vizet is belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd belekeverjük a masszába, összekeverjük, végül bele a darált diót is. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és megsütjük. Sülés után kihűtjük, és kettévágjuk. A töltelékhez a vajat kikeverjük a cukorral, ízesítjük rummal, és összekeverjük a darált dióval, a tojáshabbal, majd a kettévágott tésztára kenjük.
Én a vajas töltelék helyett, besamelt szoktam készíteni, és ebbe keverem a darált diót és a rumot, a felvert fehérjét, ezzel kenem meg a kettévágott tésztát.
Takácsné Piri receptje.