- 50 dkg liszt
- 25 dkg főtt, áttört burgonya
- 1,5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 1 dkg cukor
- só
- virsli
A sütéshez:
- olaj
Az élesztőt a cukorral 2-3 evőkanál tejben felfuttatjuk. A lisztet az áttört, még meleg burgonyával összekeverjük, a közepébe öntjük a megkelt élesztőt, hozzáadjuk a sót, és többi langyos tejjel félkemény tésztát dagasztunk. A tésztát háromszorosára kelesztjük. A megkelt tésztából vastagabb rudat alakítunk, majd 8 egyenlő részre vágjuk. Kis cipókat formálunk belőle, és még 10-15 percig konyharuhával letakarva kelesztjük. Ezután a cipócskákat laposra húzzuk, a tészta felső felére tesszük a virslit, feltekerjük és forró olajban aranysárgára sütjük.
Tejföllel, sajttal megszórva tálaljuk, de fokhagymával is megkenhetjük. Töltelékként a virsli mellé lehet 1-1 sajtszeletet is tenni.
Nagyon finom és igazán kiadós!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!