- 20 db kisütött sós palacsinta
- 2 nagy doboz (375 g) tejföl
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 20 db virsli
- reszelt sajt ízlés szerint
- zsiradék a palacsinták alá
Az egyik doboz tejfölt összekeverjük a fokhagymával és kevés reszelt sajttal. A palacsintákra egyenként egy csík fokhagymás tejfölt rakunk, ráfektettünk egy virslit, feltekerjük, és egy kizsírozott tepsibe vagy jénai tálba tesszük szép sorban egymás mellé őket. A tetejét megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, majd 180°C-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
A fiacskám nem szereti az édes palacsintát, és hogy ő is egyen palacsintát, ezt találtam ki. Lehet hozzá sült krumplit enni, én majonézes kukoricát készítettem hozzá, és jobban ízlett neki, mint bármilyen más ebéd. A család többi tagjának is nagyon ízlett.
Tóth Lászlóné Gyöngyi receptjei.