Tészta:
- 20 dkg liszt
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 1 dkg élesztő
- 1 dl étolaj
- 1 dl langyos víz
- oregánó
- bazsalikom
Töltelék:
- ketchup
- virsli
- reszelt sajt
Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat és a fűszereket. A vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd összekeverjük a liszttel. Lágy tésztát készítünk, majd 20 percig kelesztjük. Ha megkelt, kerek formákat készítünk (mint a lángos), megkenjük ketchuppal, hosszában félbevágott virslit és reszelt sajtot teszünk rá, majd félbehajtjuk. Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.