A fagyihoz:
- 230 g fagyasztott málna (ne legyen kiolvadva!)
- 140 ml görög joghurt
- 140 ml tejföl
- 60 g cukor
Az öntethez:
- 60 g cukor
- 230 g friss vagy fagyasztott szeder
- 2 evőkanál víz
Tegyük robot- vagy turmixgépbe a fagyasztott málnát, a joghurtot, a tejfölt és a cukrot, majd dolgozzuk ki simára. Ezután töltsük fedeles tárolóedénybe és fagyasszuk le, hogy kellően megszilárduljon, ez kb. 1-2 órahossza.
A szederöntethez egy kisebb lábasban forraljuk fel a cukrot és a szedret 2 evőkanál vízzel. Miután felforrt, vegyük le kis lángra és főzzük tovább kb. 5-10 percig, amíg a gyümölcs teljesen megpuhul. Kavargassuk meg néha. Ha elkészült, törjük át finom szűrőn a magjaitól, majd töltsük kis tálkákba és tálaljuk a fagyival együtt.
Nagyon finom!! Jó étvágyat kívánok!
Szabókiné Jung Andrea receptje.