Tészta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál víz
- 24 dkg liszt
- 24 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 2 egész tojás
- 2 tojássárgája
- 4 evőkanál víz
- 2 nagy narancs leve és héja
- 4 evőkanál liszt
- 40 dkg margarin
- 25-30 dkg porcukor
Bevonat:
- házi készítésű fondant vagy marcipán
A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a vízzel és a cukorral habosra keverem. A tojások fehérjét keményre verem, majd a sárgájába beledolgozom nagy mozdulatokkal a sütőporral elkevert lisztet, végül az egészet a felvert fehérjével jól összedolgozom. Nagyobb méretű tepsiben 180-190°C-on kb. 45-50 perc alatt készre sütöm.
A krémhez a tojásokat, a narancsok levét és héját összekeverem, nagyon lassú tűzön felforralom, majd belekeverem kanalanként a lisztet. Hagyom hűlni, közben a margarint a porcukorral habosra keverem. Ha kihűlt a krém, jól összedolgozom a margarinnal. Ezzel töltöm meg a tortát, majd kifaragom, és házi készítésű fondanttal vagy marcipánnal beborítom, majd díszítem.
Vargáné Kovács Krisztina receptje.