Tészta:
- 6 tojásfehérje
- 4 tojássárgája
- 25 dkg cukor
- 20 dkg darált dió
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 1/2 csomag sütőpor
- ostyalap
Krém:
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor – ezt habosra keverjük, majd hozzáadunk
- 2 evőkanál őrölt kávét és
- a tésztából kimaradt 2 tojássárgáját
A tésztához a tojásfehérjét és a sárgáját jól felverjük a cukorral, hozzáadjuk a darált diót, a morzsát és a sütőport. A tésztát az ostyalappal bélelt tepsibe öntjük, és megsütjük. Közben elkészítjük a krémet, majd ha megsült és kihűlt a tészta, rákenjük a tetejére. Megszórjuk vágott dióval és csokoládédarával. Forró vízbe mártott késsel a tepsiben szeleteljük.
Mészáros Jánosné receptje.