A tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál porcukor
- 6 evőkanál liszt
- 12 g sütőpor
A krémhez:
- 2 csomag tejszínízű pudingpor
- 6 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 15 dkg étcsokoládé
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy 22 × 30 cm-es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, majd a piskótamasszát 3 részben megsütjük, tehát 3 részre osztjuk és külön-külön megsütjük. A kihűlt piskótát hosszában elvágjuk, így lesz 6 csík lapunk.
A krémhez a pudingporokat a cukorral, a tejjel simára keverjük és sűrűre felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A kihabosított margarinnal összekeverjük jó habosra és a piskótacsíkokat egymás után megtöltjük. Olvasztott csokival minden sort meglocsolunk. A sütemény oldalát és tetejét is lekenjük a krémmel, végül olvasztott csokival csurgatjuk le.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!