Tésztához:
- 8 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 8 evőkanál porcukor
- 1 csomag sütőpor
Krémhez:
- 2 csomag tejszínízű pudingpor
- 6 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg ét tortabevonó csokoládé
Kétszer 4 tojásos piskóta készítése:
4 tojásfehérjét 4 evőkanál porcukorral jó habosra verünk, hozzáadjuk a tojássárgákat, 3 evőkanál lisztet, 1 evőkanál keményítőt és fél csomag sütőport. Sütőpapírral bélelt gáztepsiben megsütjük. Ha a piskóták megsültek, hosszában kettévágjuk őket. (Egy lapból két, kb. 17 cm széles piskótacsíkot kell kapnunk.)
Krém készítése:
A margarint a porcukorral habosra keverjük, a pudingport a tejben megfőzzük, és ha kihűlt, a kettőt összekeverjük. A tortabevonót felolvasztjuk.
Összeállítás:
A krémet háromfelé osztjuk, de egy kicsit tegyünk félre, amivel a tetejét vékonyan megkenjük. Az első lapra kenjük a krém egyharmadát, és csokit csurgatunk rá. Rátesszük a másik piskótalapot, megkenjük egy adag krémmel, megint csokit csurgatunk rá. Erre kerül a harmadik piskótalap, majd megint krém és csoki. A negyedik lapot rátesszük, a tetejét vékonyan megkenjük a krémmel, és rácsurgatjuk a maradék csokit. A tetejét tejszínnel díszíthetjük. Végül hűtőbe tesszük, és csak másnap szeleteljük.
Dömény Alexandra receptje.