- 25 dkg margarin
- 1 evőkanál só
- 5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 evőkanál cukor
- 70 dkg finomliszt
- 1 kis pohár kefir
- 1 dl olaj
- 2 tojás + 1 tojássárgája a kenéshez
A töltelékhez a margarint jó habosra keverem a sóval.
A tésztához felfuttatom az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral. A lisztet beleöntöm a tálba, összeállítom a tésztát az élesztővel, a kefirrel, az olajjal és a tojással. A tésztát nyolc egyenlő részre vágom. Egy adagot tányér nagyságú, kerek lappá nyújtok, félreteszem. Megkenem a sós margarin negyed részével, majd egy másik, hasonló kinyújtott kerek lappal beborítom. Négyfelé vágom, és ezután minden cikket még háromfelé. Szorosan feltekerem.
Ízlés szerint meg lehet tölteni sajttal, sonkával is. Tojássárgájával megkenem mindegyik tetejét, tetszés szerint szezámmagot, reszelt sajtot, köményt lehet rá szórni. 1 óra pihentetés után 200°C-os sütőben zsemleszínűre sütöm.
Molnár Andrea receptje.