Ezt a tésztát tölteni is szoktam virsli-sajt-mustárral, füstölt kolbász-sajttal, de még szilvalekvárral is isteni finom!
- 70 dkg liszt
- 2 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 2 dl kefir
- 1 dl étolaj
- 1 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 25 dkg margarin
- 1 csapott evőkanál só
- 1 tojássárgája lekenéshez
Először a margarint jó habosra keverjük a csapott evőkanál sóval. Tejben egy kis cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba mérjük és összeállítjuk a tésztát az élesztővel, a kefirrel, az olajjal, a tojással és a maradék cukorral (só nem kell bele). Rugalmas pogácsa tésztát kapunk. Ha szükséges, még a kefirből tehetünk hozzá, vagy tejföllel pótoljuk.
A tésztát nyolc egyenlő részre osztjuk. Egyet kerek lappá nyújtjuk, megkenjük a sós margarin 1/4 részével és félretesszük. Egy másik kerek lappal beborítjuk. Négyfelé vágjuk és minden cikket még háromfelé. Szorosan feltekerjük és tepsibe rakjuk. Tojássárgájával megkenjük. A tepsiben kelesztjük kb. fél órát, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Ez a kifli most virslivel van töltve. A háromszögek vastagabb részére tesszük a sajtot, rá a mustárt és a virslit. A két végét behajtjuk, hogy a sajt ne folyjon ki, majd feltekerjük, lekenjük tojással, tepsibe tesszük és kelesztjük.
Kiss Imréné Magdi receptje.