- 70 dkg liszt
- 2 dl kefir vagy tejföl
- 1 dl étolaj
- 5 dkg élesztő
- kevés tej
- 1 tojás
A megkenéshez:
- 25 dkg margarin
- 1 csapott evőkanál sóval kikeverve
A tetejére:
- tojássárgája
- reszelt sajt
- köménymag, szezámmag, stb.
Az élesztőt felfuttatjuk kevés tejben, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. A tésztát fél óráig pihentetjük, hogy keljen, majd 8 cipóra osztjuk. Az elsőt kerekre kisodorjuk (mint a pizzát), és megkenjük a sós margarinnal. Közben a következőt is ugyanakkorára kinyújtjuk, és rátesszük a megkent lapra. Cikkekre vágjuk, majd mindegyiket kiflivé feltekerjük. A tetejüket tojássárgájával megkenjük, és tetszés szerint reszelt sajttal, vagy köménymaggal, szezámmaggal megszórjuk.
Trunk Évi receptje.