- 70 dkg liszt
- 1 doboz kefir
- 2 tojás
- 5 dkg élesztő
- 1 dl étolaj
- 1 dl tej
- 25 dkg margarin
- 1 evőkanál só
A hozzávalókból – a margarin és a só kivételével – összeállítom a tésztát, majd 8 cipót formálok. Ha nem elég rugalmas a tészta, akkor 1-2 evőkanál tejföllel lehet gazdagítani. 1 órát kelesztem, miközben a margarint egy evőkanál sóval habosra kikavarom. Egy cipót kerekre kinyújtok, megkenem sós margarinnal, majd ráhelyezek egy másik kinyújtott tésztát. Ezt a kétrétegű kerek lapot nyolc cikkre vágom, majd mindegyik cikket feltekerem kifli formára. Tojással megkenve, reszelt sajttal megszórva 150°C-on megsütöm. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ács Katalin receptje.