- 25 dkg cukor
- cseresznye
- málna
- eper
- 2 liter pálinka
Negyed kiló cukrot mártsuk meg vízbe, tegyük tiszta lábasban láng-tűzre forrni; mikor a cukor forrni kezd, öntsük bele a következőleg készített gyümölcslevet: egy kis tányérnyi érett fekete cseresznyét, ugyanannyi málnát és epret törjünk által szitán; ez a gyümölcslé legyen egy félliternyi. Amint már a cukor elolvadt, azonnal öntsük a gyümölcslevet a forró cukorba, s ugyanakkor tegyünk még e keverékhez két liter jó, tiszta pálinkát. Ezeket együtt főzzük még fél óra hosszáig, akkor öntsük üvegbe és dugjuk be. Egy hétig minden nap rázzuk fel az üveget, azután szűrjük át sűrű ruhán és tegyük megint tiszta üvegbe.
Használjuk vendégség alkalmával, délelőtt piskótával felszolgálva.
A kép forrása: Életmódötven