Tészta:
- 400 g liszt
- 110 g turbinado cukor (egyfajta barna, nagyobb szemcséjű nyers cukor)
- 1/8 kávéskanál sütőpor
- 3 evőkanál vegán tej (bármilyen magtej)
- 125 g kókuszolaj (melegen)
- 110 g almapüré (savanykás alma citromos vízben puhára párolva, leve leöntve, gyümölcshús turmixolva)
Töltelék:
- 1 kg (kb. 5 db) alma reszelve
- 100 g turbinado cukor
- 1/2 kávéskanál törött fahéj
A hozzávalókat tésztává gyúrni és megfelezni. Az egyik felét kinyújtani a tepsi méretéhez (30 × 26 cm), majd belefektetni. A fahéjas reszelt almát rásimítani, és rátenni a másik kinyújtott tésztát. Megszurkálni villával. Előmelegített sütőben 200°C-on sütni kb. 30 percig.
Szilvia Atwood receptje.