Tészta:
- 9 tojás
- 9 evőkanál víz
- 9 evőkanál darált dió
- 9 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 2,5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor – ezt megfőzzük, és amikor meghűlt, hozzákavarunk
- 25 dkg vajat, amit előzőleg kikavartunk
- 10 dkg cukorral és
- 2 csomag vaníliaporral
Karamell:
- 30 dkg cukor
Díszítés:
- tejszínhab
- reszelt csokoládé
A tészta hozzávalóiból készítünk 3 db piskótaszerű tortalapot (3 x 3 tojásból), rendes tepsi nagyságút (25 x 35 cm). Mikor megsültek, mindegyiket külön rácsra vagy konyharuhára fektetjük, és hagyjuk kihűlni. Egy edényben megolvasztunk 30 dkg cukrot, karamellizáljuk, és elosztva 2 tésztalapra egyenletesen rákenjük. Hagyjuk kihűlni. Ezután a krémet is elosztjuk 2 részre, és először az egyik pergelt cukros lapra kenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a másik ugyanolyan lapot, és ezt is megkenjük a krém másik részével, ezután a tetejére ráhelyezzük a harmadik lapot (a cukor nélkülit), és erre lehet tenni egy ujjnyi vastag tejszínhabot, majd megszórjuk reszelt csokival. Legalább 24 órát kell hagyni, hogy összeérjenek az ízek.
Egy kicsit munkás süti de megéri, mert nagyon finom!
Gálfi Rozália receptje.