Igazán jólesik a bundás almához egy kis sodó…
- 7 dl tej
- 4 tojás
- 8 dkg porcukor
- 1 evőkanál liszt vagy étkezési keményítő
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dkg vaj
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket 3 dkg porcukorral kemény habbá verjük. A tojássárgájákat 2 dl tejjel, 5 dkg porcukorral és az 1 evőkanál liszttel elkeverjük. A többi tejet a vaníliás cukorral feltesszük főni, majd ha felforrt, beleöntjük a tojássárgájás keveréket, és folytonos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, és ezzel fényesre keverjük. A tojásfehérjehabot is a mártáshoz forgatjuk még forrón.
Sándor Andrea receptje.