Tészta:
- 30 dkg liszt
- 7 dkg vaj
- 7 dkg cukor
- 3 evőkanál tej
- 1 kávéskanál szalalkáli
Krém:
- 4 dl tej
- 4 púpozott evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál cukor
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
A tésztához habosra keverjük a vajat a cukorral, hozzáadjuk a tejet, a szalalkálit és a lisztet. Három lapot sütünk kikent, kilisztezett tepsiben. A krémhez 3 dl tejet felforralunk, hozzáadunk 1 dl hideg tejet, liszttel, vaníliás cukorral, a 2 evőkanál cukorral összekeverve lassan beleengedjük a forrásban lévő tejbe, és simára főzzük. Kihűlésig keverjük, majd beleteszünk 25 dkg vajat, 25 dkg porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral kikeverve. Habosra keverjük. A lapokat megkenjük krémmel, a harmadik lapot megszórjuk vaníliás cukorral.