- 50 dkg liszt
- 15-20 dkg szendvicsvaj (vagy 25 dkg margarin)
- 5 dkg friss élesztő (+ kis cukros tej, amiben felfut)
- 1 tojás
- 3-4 kávéskanál só
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a hozzávalókkal összeállítjuk a tésztát. 2-3 órára hűtőbe tesszük, ezalatt két-háromszor hajtogatjuk. Lisztezett deszkán kétujjnyi vastagra kinyújtjuk, a tetejét beirdaljuk, és kb. 4-5 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét tojással megkenjük, majd előmelegített forró sütőben sütjük.
Drávai Szabina készítette el Farkasné Joó Ibolya receptje alapján. Nagyon nagy köszönet érte!
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!