- 50 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 2, 5 dkg élesztő
- 7 dkg vaj
- csipet só
- 3 dl langyos tej
- 1 tojássárgája
- 15 dkg vaj
- cukor (ízlés szerint)
Kevés langyos , cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd bedagasztjuk a tésztát. Duplájára kelesztjük.
15 dkg vajat kihabosítunk ízlés szerint cukorral.
A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a vajjal, feltekerjük, felvágjuk. A csigákat tepsibe tesszük, kelesztjük, majd 200°C-os sütőbe tesszük. Ha már kezd színe lenni meglocsoljuk őket langyos, vaníliás tejjel.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!