Tészta:
- 10 tojás
- 10 evőkanál cukor
- 1 dl étolaj
- 10 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
Krém:
- 9 dl tej
- 3 csomag tutti-frutti ízű pudingpor
- 5 evőkanál cukor
- 1 csomag zselatin
- 5 dl habtejszín
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukor felét és az olajat, majd alaposan kikeverjük. A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A habhoz felváltva hozzáadjuk a sárgákat, a lisztben elkevert sütőport, majd széles mozdulatokkal óvatosan összeforgatjuk. A masszát kettéválasztjuk. Az egyik felét beleöntjük egy 28 × 35 cm-es tepsibe és 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A maradék masszába belekeverünk 1 evőkanál kakaóport, és azt is kisütjük egy ugyanekkora tepsiben. A lapokat hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a tejben elkeverjük a pudingporokat a cukorral, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A zselatint elkeverjük 4 evőkanál vízzel, majd addig melegítjük, míg el nem olvad benne. A tejszínhabot keményre felverjük és a háromnegyed részét a kissé langyos pudinghoz adjuk a zselatinos keverékkel együtt, majd alaposan összeforgatjuk.
Összeállítjuk a sütit: a tepsibe visszatesszük a kakaós piskótát, rákenjük a krém felét, erre helyezzük a sárga piskótát, rá pedig a krém másik felét simítjuk. A maradék tejszínhabbal bevonjuk, és ízlés szerint díszítjük.
Farkasné Joó Ibolya receptje.