A tésztához:
- 25 dkg vaj/margarin
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- pici só
- 1 tojás
A töltelékhez:
- virsli
A megkenéshez:
- 1 tojás
Először a vajat elmorzsoljuk a sózott liszttel, majd hozzáadjuk a túrót és a tojást. Picit állni hagyjuk hideg helyen, én a fagyasztóba szoktam berakni fél órára. Lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és akkora téglalapokat vágunk belőle, hogy ha a virslit elfelezzük keresztben, az beleférjen (ha van burka, azt eltávolítjuk, a juhbelest nem kell meghámozni). Roládokat készítünk, én a végeit nem szoktam lezárni. A tetejét megkenhetjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
Nagyon laktató, jól lehet rá, illetve közben inni.
Gyarmati Gézáné receptje.