A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 tojás
- csipet só
- 2 dl tej
- 3 dl szódavíz
- 1 dl étolaj
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 1 bio citrom leve és reszelt héja
- fél csomag vaníliás cukor
- porcukor
A panírozáshoz:
- liszt
- 2 tojás
- zsemlemorzsa
A mártáshoz:
- 5 dl tej
- fél csomag vanília pudingpor
- 2 evőkanál cukor
A palacsintatésztát csomómentesre kikeverem, és a szokásos módon kisütöm. A töltelékhez a túrót a hozzávalókkal összekeverem, és a palacsintalapokat megtöltöm, feltekerem. Feltekerés után lisztbe, tojásba és morzsába forgatom, majd forró olajban kisütöm. A mártáshoz a pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, és még melegen a palacsintával szervírozom.
Domján Mária receptje.