A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg krémes tehéntúró
- 3 dkg élesztő
- 3 evőkanál tejföl
- 2 tojássárgája
- pici cukor
- 1,5 teáskanál só
A kenéshez:
- tojásfehérje
A szóráshoz:
- 5 dkg trappista sajt
A langyos tejfölös cukorban felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez adjuk a sót és elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a túrót, a tojást és az élesztős tejfölt. Jól összedolgozzuk. 2-3 órára a hűtőbe tesszük pihenni. A sütőt előmelegítjük. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdaljuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd tojásfehérjével megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. A forró sütőben készre sütjük.
Drávai Szabina receptje.
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!