A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 30 dkg túró
- 30 dkg vaj
- 1/2 dkg só
A pogácsák lekenéséhez:
- 1 felvert tojás
A hozzávalókat összegyúrjuk, kétszer egymás után kinyújtjuk, hajtogatjuk, mint a vajas tésztát. Kinyújtás után a lapot feléig a felvert tojással lekenjük és egymásra hajtjuk, majd fentről lefelé, lentről felfelé. Pihentetjük 20 percet és a műveletet még egyszer elvégezzük. Harmadjára 1,5 cm vastagra kinyújtjuk, a maradék felvert tojással lekenjük, a tetejét bevagdossuk és kisebb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, 190°C-on 25 perc alatt megsütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!