A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 50 dkg túró
- 30 dkg margarin
- 5 dkg élesztő
- 2 tojás
- 3 teáskanál só
- 1 dl tej
- 1 teáskanál cukor
A tetejére:
- 1 felvert tojás
A tejben egy kiskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd az összes többi hozzávalóval összegyúrjuk addig, amíg a tészta össze nem áll. Körülbelül egy félórát kelesztjük. Utána szétnyújtjuk és hajtogatjuk: fölülről lefelé, lentről felfelé, jobbról balra az egyharmadát, a másik harmadát pedig alája hajtjuk. Utána pihentetjük nagyjából 15-20 percig, majd megismételjük a hajtogatást. Utána 2 cm vastagra nyújtjuk, keresztben és hosszában becsíkozzuk, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük.
Badics Károlyné receptje.