- 25 dkg tehéntúró
- 25 dkg margarin
- 25 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- csipetnyi só
A tetejére:
- tojás
- reszelt sajt
- köménymag
A lisztbe belereszeljük egy durva reszelőn a margarint, hozzámorzsoljuk az élesztőt és a sót, valamint a túrót. Alaposan összedolgozzuk a tésztát, majd kinyújtjuk a deszkán, összehajtogatjuk, ismét kinyújtjuk és hajtogatjuk, végül újra csak kinyújtjuk és összehajtogatjuk, és letakarva állni hagyjuk kb 1 órán át. Ezután ismételten kinyújtjuk (most már utoljára) és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tojással megkenjük, sajtba (esetleg egész köménybe) mártjuk, és nagyon forró sütőben aranysárgára sütjük.
Frissen az igazi, másnapra kicsit megszárad, de a legritkább esetben tart olyan sokáig.
Kovács Viktor receptje.