A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg zsiradék
- 4 dkg élesztő
- 4 dkg cukor
- 1 tojás
A töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 12 dkg cukor
- 1 dl tejföl
- 3 dkg búzadara
- 1 citrom reszelt héja
A megkenéshez:
- 1 dl tej, csipet só
- 1 tojás együtt felverve
Felfuttatjuk az élesztőt a cukorral elkevert tejben, elmorzsoljuk a vajat a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük, amíg elkészül a túrótöltelék. A tésztát 8 cipóra osztjuk, majd kerek lapokká nyújtjuk, és egyenként 8 cikkre vágjuk. Minden cikkre teszünk a töltelékből, feltekerjük, felvert tojással megkenjük. 180°C-os sütőben sütjük. Még melegen behintjük vaníliás cukorral.
Ebből a mennyiségből 64 apró kiflink lesz. Nem érdemes kevesebbet készíteni, mert nagyon finom, puha sütemény.
Markos Mária receptje.