Piskóta:
- 10 tojás
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
A tojássárgáját felverjük a cukor felével, a tojásfehérjét pedig a másik rész cukorral. Ezután óvatosan összekeverjük a két masszát a liszttel, és 2 lapot sütünk belőle.
Túrókrém:
- 1 liter tej
- 10 dkg vaníliás pudingpor
- 10 evőkanál cukor
- 15 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja (ízlés szerint)
- 3 dl habtejszín
Joghurtos krém:
- 2-3 kis pohár gyümölcsjoghurt
- 2 dl habtejszín
Díszítés:
- bármilyen gyümölcsök
A pudingot jó sűrűre főzzük, beletesszük a margarint, hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot és a túrót (lehet többet is ízlés szerint), valamint 1 citrom reszelt héját. A túrót nem fontos nagyon áttörni, ha kicsit darabos, nem baj. Utána az egész töltelékhez keverünk 3 dl felvert tejszínhabot (a Hulala a legjobb). A két lap közé töltjük az így elkészült túrókrémet. A felső lap tetejére a gyümölcsjoghurtot kikeverjük a keményebbre felvert tejszínhabbal, és rásimítjuk. Bármilyen gyümölccsel díszíthetjük.
Czine Zsuzsanna receptje.