- 60 dkg finomliszt
- 2 tojás sárgája
- 3 dkg élesztő
- 3 dl tej
- csipet só
- 2-3 evőkanál cukor
- 20 dkg olvasztott vaj vagy margarin
A töltelékhez:
- 50 dkg tehéntúró
- 2 tojás sárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 evőkanál cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg mazsola
A kenéshez:
- 1 tojás
A tetejére:
- porcukor
Az élesztőt cukros meleg tejben felfuttatjuk. A lisztből, olvasztott margarinból a cukorral, sóval, felfuttatott élesztővel és a két tojás sárgájával tésztát gyúrunk. Liszttel megszórjuk és konyharuhával letakarva meleg helyen egy órát kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a mazsolát langyos vízbe áztatjuk. A túrót kikeverjük a cukorral, citromhéjjal, vaníliás cukorral, tojások sárgájával. Hozzáadjuk a lecsepegtetett mazsolát. A tésztát 2-3 mm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. Körülbelül 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére teszünk a töltelékből és felhajtjuk a négy sarkot, majd kicsit összenyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 20 percet pihenni hagyjuk. Lekenjük felvert egész tojással és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Kautz József receptje.
Látogassátok meg Józsi konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
Látogassátok meg Józsi konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!