Tészta:
- 50 dkg liszt
- 3,5 dl tej
- 4 dkg élesztő
- 1 tojás
- 1 tojás sárgája
- 1 dl olaj
- csipet só
- 2 evőkanál cukor
Töltelék:
- 30 dk túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2-3 evőkanál cukor
- tojás sárgája
Az élesztőt felfuttatom és a többi hozzávalóból kelt tésztát dagasztok, amit duplájára kelesztek. Amikor megkelt öt egyforma cipóra osztom, amiket egyenként kinyújtok és az utolsó kivételével mindegyiket egy kis olajjal vékonyan lekenem. Egymásra teszem a kinyújtott lapokat és egybe kinyújtom és felkockázom, ebbe beleteszem a már elkészített túrókrémet, majd összefogom a sarkokat, tojással lekenem és 180 °C-on megsütöm.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok