A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 3,5 dl tej
- 4 dkg élesztő
- 1 egész tojás
- 1 tojássárgája
- 1 dl olaj
- csipet só
- 2 evőkanál cukor
A töltelékhez:
- 30 dkg túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2-3 evőkanál cukor
A megkenéshez:
- tojássárgája
Az élesztőt felfuttatom, majd a többi hozzávalóval kelt tésztát dagasztok, amit duplájára kelesztek. Amikor megkelt, 5 egyforma cipóra osztom, amiket egyenként kinyújtok és az utolsó kivételével mindegyiket egy kis olajjal vékonyan lekenem. Egymásra teszem a kinyújtott lapokat, majd egyben kinyújtom és felkockázom. Ebbe töltöm bele a már elkészített túrókrémet, majd összefogom a sarkokat, tojással lekenem és 180°C-on szép pirosra sütöm.
Domján Mária receptje.