Tészta:
- 70 dkg liszt
- 4 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál étolaj
- 1 tojás + 1 a kenéshez
- 4 dkg élesztő
- 1 mokkáskanál só
A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Ezután hozzáadjuk a liszthez, amibe beledolgozzuk a tojást, a sót és az étolajat. Jól kidolgozzuk és kelesztjük.
Töltelék:
- 30 dkg túró
- 5 dkg mazsola
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja
- cukor ízlés szerint
A megkelt tésztát kinyújtjuk, kockára vágjuk, a közepébe tesszük a tölteléket, majd a sarkokat összefogjuk és zsírozott tepsibe rakjuk. Tojással lekenjük és előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük.
Havasi Zsuzsa receptje.