Tészta:
- 25 dkg túró
- 23 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 40 dkg liszt
Töltelék:
- 60 dkg alma apró kockákra vágva
- 1 dl fehérbor
- 2 evőkanál méz
- 5 dkg mazsola
- fahéj
- 1 citrom leve és reszelt héja
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, négyszögletesre nyújtjuk. Az egyik felét a tepsibe nyújtjuk, rátesszük a tölteléket, majd befedjük a másik lappal. A tetejét megkenjük tojással, villával megszurkáljuk és sütjük. A töltelék elkészítéséhez a hozzávalóit egy lábasban puhára pároljuk, kihűtjük és úgy öltjük a két lap közé.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!