Tészta:
- 3 tojás
- 1 fél csomag sütőpor
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál víz
- 1 evőkanál olaj
- 3 evőkanál cukor
A tojásokat szétválasztom. A sárgájába 1 kanál cukrot, olajat és vizet teszek, amit habosra kikeverek. A fehérjét 2 kanál cukorral kemény habbá verem. A lisztet a fél csomag sütőporral összekeverem. A tojássárgájához hozzáadom a fehérjét, majd végül a sütőporos lisztet. Sütőpapíros tepsiben sütöm. Amikor kihűlt, megtöltöm a krémmel.
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 15 dkg túró
- 1 citrom leve és héja
- fél doboz mascarpone
- 3 evőkanál cukor
- őszibarackbefőtt
Díszítés:
- 1 tojásfehérje
- lekvár
A krémhez a tejet a vaníliával és a cukorral felfőzöm. Amikor kihűlt, hozzáadom a túrót és a mascarponét, habosra kikeverem. A piskótalapot megtöltöm a krémmel, de a rolád tetejére is ebből teszek. A lapot mielőtt feltekerem, a szélére barackszeleteket teszek. Ezzel együtt tekerem fel, majd a roládot a többi krémmel befedem. A tetejére a tojásfehérjét gőz felett lekvárral felverem, majd díszítem.
Domján Mária receptje.