Tészta:
- 5 tojás
- 6 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- fél csomag sütőpor – vékony piskótalapot sütni, mint a piskótatekercsnek
Krém:
- 25 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 8 dkg porcukor (aki édesszájú, kicsit többet is tehet bele)
- 1 púpos teáskanál zselatin
- 1 dl víz
- 20 dkg meggybefőtt (ízlés szerint több is lehet, vagy más gyümölcs)
- 4 dl tejszín (habbá verve, fele a süti bevonására, fele a krémbe)
Egy folpackkal kibélelt őzgerincformát kibélelni a piskótával, a tetejére hagyni egy zárólapot. A krémhez a túrót áttörni, hozzáadni a reszelt citromhéjat és a porcukrot, majd belekeverni az 1 dl langyos vízben feloldott zselatint. A tejszínt kemény habbá verni, majd a felét óvatosan beleforgatni a túrókrémbe. A tésztával bélelt formába beleönteni a túrókrém felét, majd belenyomkodni a meggyeket, utána jöhet a többi túrókrém. Tetejét lefedni, betenni a hűtőbe dermedni. 1-2 óra múlva kiborítani, bevonni a maradék tejszínnel, gyümölccsel díszíteni.
A recept egy adagra szól.
Czine Zsuzsanna receptje.