Tészta:
- ízlés szerint piskóta
Közepe:
- 5 dl tej
- 1 csomag zselatin
- 50 dkg túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 2 tojás sárgája és fehérje
- 25 dkg porcukor
Teteje:
- 30-40 dkg gyümölcs (tetszés szerint)
- 3 dl befőttlé
- 2 evőkanál zselatin
Tejet forráspontig melegítjük, elkeverjük benne a zselatint. A túrót, ha darabos krumplinyomón átnyomjuk. A vajat vagy margarint kikeverjük a porcukorral, tojássárgájával, vaníliás cukorral ,apránként hozzáadjuk a túrót. Tojásfehérjéből kemény habot verünk,és a masszához adjuk. Hozzáadjuk a lehűlt tejet, összekeverjük. Egy közepes tortaformát,vagy kisebb tepsit jól kivizezünk a masszát beleöntjük és 1 – 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük. 30-40 dkg gyümölccsel vagy bármilyen befőttel feldíszítjük a túrót, majd 3 dl befőttlevet 2 evőkanál zselatinnal forráspontig melegítjük, lehűtjük és ráöntjük a tortára. Ismét hűtőszekrénybe tesszük 1 – 2 órára.
A túróba is lehet olyan gyümölcsöt tenni, aki szereti, ami nem levelesedik meg!!
Én már csak dupla adagból készítem. Most egy szögletes tepsibe állítottam össze, aminek levehető a pereme van, (38 x 25 cm ).
Kiss Imréné receptje.