Tészta:
- 3 tojás
- 19 dkg cukor
- 19 dkg liszt
- 75 ml étolaj
- 75 ml meleg víz
- 6 g sütőpor
Krém:
- 4 dl tej
- 1 vaníliás cukor
- 4 evőkanál búzadara
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 30 dkg túró
- 1 citrom leve és reszelt héja
Krémre:
- 20 g zselatin
- 5 dl befőttlé
- 1 evőkanál cukor
Tetejére:
- 1 doboz 740 gramm félbevágott őszibarack barackbefőtt
A tojásokat cukorral habosra keverjük,hozzá adjuk a meleg vizet, az étolajat.Tovább keverjük, majd óvatosan hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet is. Szilikonos sütőpapírral bélelt 20 ×30 cm-es tepsiben 190°C-on 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, miután a papírt is leválasztottuk róla.
Krém készítése: A tejjel összekeverjük a cukrokat, a búzadarát és felfőzzük.Kihűtjük, majd a margarinnal, túróval, a citrom levével és a reszelt citrom héjával habosra keverjük. A piskótát visszatesszük a tepsibe és a krémet rásimítjuk.Felezett barackkal kirakjuk úgy, hogy majd egyenlő nagyságú kockákat tudjunk vágni.Hűtőbe tesszük dermedni. A zselatint a befőtt levével beáztatjuk. (Egy kis vizet is kellett hozzá tenni, mert nem volt meg a mennyiség ). Hozzá adjuk a cukrot és felfőzzük.Langyos állapotban ráöntjük a krémre.Hűtőbe visszatesszük.amikor megdermedt a zselatin ,ezután szeletelhető. Tejszínhabbal is kínálhatjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!