Két lapot kell sütni, tehát dupla mennyiséget kell venni, ez a mennyiség 1 laphoz való:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 púpozott evőkanál liszt
Keverjük habosra a tojások sárgáját a fele cukorral és a vaníliás cukorral. A tojások fehérjéből készítsünk kemény habot a maradék cukorral. A tojássárgájára szórjuk rá a liszt felét, tegyük rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsük rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozzuk össze úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsük a masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe (kb. 40 × 27 cm), majd 180°C-ra előmelegített sütőben süssük aranysárgára. A megsült piskótát kis ideig hagyjuk a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzzuk le róla a sütőpapírt, fordítsuk meg és hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém:
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 8 dl tej
- 6 evőkanál cukor
- 10 dkg margarin
- 5 dl habtejszín
A 2 csomag pudingport a tejjel és a cukorral megfőzzük, majd még forrón beleteszünk 10 dkg margarint, és hagyjuk kihűlni. 5 dl tejszínt felverünk, és a felét a kihabosított pudinghoz keverjünk. A kész krémet két lap közé töltjük, a maradék tejszínnel pedig bevonjuk a tetejét. Olvasztott csokoládéval megcsorgatva díszíthetjük.
Czine Zsuzsanna receptje.