- 8 db nagy zsemle
- 1 liter tej
- 3 csomag vaníliás cukor
- 75 dkg túró
- 2-3 evőkanál tejföl
- 3 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- mazsola ízlés szerint
- kristálycukor ízlés szerint
- kevés olvasztott margarin + 1 evőkanál tejföl minden zsemle tetejére
Lekaptam a zsemlék tetejét, kikapartam a belsejüket, és a következő módon készítettem el a tölteléket:
A túrót, a tojásokat, 2 csomag vaníliás cukrot, ízlés szerinti kristálycukrot, a citromhéjat, a mazsolát, 2-3 evőkanál tejfölt és a zsemlék kikapart belsejét jól összedolgoztam. Közben 1 liter tejet felforraltam cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. Ebbe mártottam a zsemléket, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. Mindegyikbe bele a töltelék, majd a tetejére tettem a zsemle levágott tetőket. Olvasztott margarinnal meglocsoltam, és 1 evőkanál tejfölt simítottam rá. Megsütöttem, ami ebben a melegben mit ne mondjak, nem esett jól… 😉 Melegen-hidegen egyaránt nagyon finom!
Merics Marika receptje.