Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1/2 teáskanál só
- 2,5 dkg élesztő
- 1 dl olívaolaj
- 2,5 dl langyos víz
Töltelék:
- 50 dkg csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg sonka
- 2 db paradicsom
- 15 dkg reszelt sajt
- bazsalikom
Tetejére:
- 15 dkg reszelt sajt
- olívaolaj
A lisztet a sóval összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzákeverjük az olívaolajat, és a langyos vízzel összegyúrjuk, letakarjuk, majd kétszeresére kelesztjük. A megkelt tésztánkat átgyúrjuk, két részre osztjuk. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk. Az egyik cipót kisodorjuk és a tepsibe helyezzük. Pizzakrémmel megkenjük úgy, hogy a széleinél másfél cm-t szabadon hagyunk. Ezt a részt vízzel lekenjük. A tölteléket rátesszük és befedjük a másik kinyújtott lappal. Reszelt sajttal megszórjuk, olívaolajjal meglocsoljuk. A tészta megvizezett részeire a felső lapot rányomkodjuk úgy, hogy összeragadjon.
A töltelék elkészítése: Olívaolajon az apróra vágott vöröshagymát megpároljuk, rátesszük a felszeletelt gombát, az apróra vágott sonkát, zúzott fokhagymát, felkockázott paradicsomot és fedő alatt puhára sütjük. Ízesítjük oregánóval, bazsalikommal. A sülés vége felé a reszelt sajtot is hozzákeverjük. Kihűlt állapotban tesszük a tésztára.
Nagyon finom, és ha marad belőle, nem szárad ki a töltött pizzánk, élvezhető másnap is.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!