A tésztához:
- 1 kg liszt
- 6 dl tej
- 5 dkg friss élesztő
- 8 evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál só
- 4 tojássárgája
- 16 dkg olvasztott vaj
A csokis töltelékhez:
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 5 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 10 dkg csokoládé
- 15 dkg vaj
A túrós töltelékhez:
- 20 dkg túró
- citromlé
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál cukor
A kiflik lekenéséhez:
- 1 tojás
Az élesztőt 1 dl langyos tejben, 1 mokkáskanál cukorral elkeverve felfuttattam. A lisztet átszitáltam, belekevertem a sót, majd a többi hozzávalókkal összedolgoztam, utolján adtam hozzá a langyos vajat, és szép szálasra dagasztottam. Kelesztőtálba tettem, lefedtem a fedelével, és duplájára kelesztettem.
A csokis pudingokat a tejjel és a többi hozzávalókkal – a vaj kivételével -felfőztem, kihűtöttem, majd a kihabosított vajjal jól kikevertem. A túrós töltelékhez a hozzávalókat összekevertem.
A tésztát 3 részre osztottam. Készült belőle egy kalács, amit ebédkor elfogyasztottunk. A fennmaradó két darabot 3 mm vastag kör alakúra kinyújtottam, 12 cikkre vágtam, és felét a megmaradt csokis töltelékkel, a másik felét túrós töltelékkel töltöttem meg. A cikk felső hosszanti felére tettem a tölteléket, és kifli formára felsodortam. A túrósnál is úgy jártam el. Felvert tojással lekentem a sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatott kifliket, még 30 percig kelesztettem, végül 170°C-on szép pirosra sütöttem.
Vass Lászlóné készítette el Hegedűsné Ancika recepttárából.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!