A tésztához:
- 2 doboz kefir
- 3 tojás
- liszt
- pici só
A tésztához a kefireket, tojásokat kevés sóval összedolgozzuk és annyi lisztet adunk hozzá, hogy rétestészta állagú legyen. Cipót formálunk belőle és téglalap alakúra kinyújtjuk. 2,5 dl olajból és 25 dkg lisztből a szokásos módon zsemleszínű rántást készítünk (nem folyósat), kihűtjük és a kinyújtott tésztára kenjük (ettől lesz majd leveles a rétesünk). Felcsavarjuk, mint a bejglit és 6 egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket egyenként kinyújtjuk, olajjal lekenjük, és a kívánt töltelékkel megtöltjük, feltekerjük, tepsibe helyezzük, majd a sütés előtt még mindegyik rudat egyszer olajjal megkenjük. Sütjük. Amikor szép piros, akkor kész. Kivesszük a sütőből, kicsit megszórjuk porcukorral, konyharuhával letakarjuk, kicsit megnyomkodjuk. 10 perc után szeletelhető és porcukorral hinthető.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!