- 1 doboz mirelit leveles-vajas tészta
- 50 dkg megsütött tök (tisztán mérve)
- ízlés szerint méz
- kevés citromlé
- 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
- 10 dkg mazsola
- csipetnyi só
- 1 tojás
- kevés tej
Először elkészítem a rétes töltelékét. A sült tököt villával összetöröm, majd összekeverem a mézzel, a citromlével, a reszelt citromhéjjal és a megmosott, leszárazott mazsolával. Sóval ízesítem, s végül belekeverem a nyers, felvert tojást. A felengedett tésztát lisztezett deszkán olyan vékonyra nyújtom, amennyire csak lehetséges, és a szélére egy csíkban felkenem a tökös tölteléket. Szorosan felcsavarom, majd a hosszú rudat két részre vágom, így könnyebben elfér majd a sütőlemezen. Tejjel megkenem a tetejét, és az előmelegített, forró sütőben szép világosbarnára megsütöm.
Csak akkor vágom fel, ha teljesen kihűlt.