Húsvétkor mindig elkészül nálunk, ezt a rém egyszerű, minden jóval megtöltött rolád. Nagyon szeretjük, Akár önállóan zöldsalátákkal, akár sültekhez, sonkához stb. kiválóan alkalmas köretként is. Nagyon finom és ízletes, a fűszerezést ne sajnáljuk belőle.
- 12 vékony sonkaszelet
- 8 főtt tojás
- 10-15 dkg sonka
- 2-3 szál répa
- 3 db csemege uborka
- 1 fej lilahagyma
- petrezselyemzöld
- ételízesítő
- só, bors – ízlés szerint
- 2 dl tejföl
- 1 dl majonéz
- 1 csomag zselatin fix
A tojást és a répát megfőzzük, a sonkával az uborkával és a hagymával együtt felkockázzuk. A tejfölt, majonézt összekeverjük, ízesítjük és belekeverjük a zselatin fixet, majd összeforgatjuk a kockázott hozzávalókkal. Egy 31 cm – es őzgerincet, enyhén kiolajozunk, kibéleljük a sonkaszeletekkel úgy, hogy félig fedjék egymást. Belekanalazzuk a masszát és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnapra kiválóan szeletelhető lesz.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!